Blow-outfractuur

Artikel 2 van 2

Een man kreeg een klap. Welk kenmerk past bij een blow-outfractuur van de oogkasbodem?

Beantwoording van de vraag: Welk kenmerk past het beste bij een blow-outfractuur?  Inclusief uitleg van de van de mogelijke bijpassende kenmerken zoals beschadiging van de nervus orbitalis inferior, de bodem van de oogkas, musculus rectus inferior, de oculocardiale reflex, diplopie, verticale inperking van de oogbwegingen, dubbele diplopie. Proptosis, enophtalmus en hypoglobus. Deze veelgevraagde alternatieven worden benoemd en aangewezen met de relevante items op een zelf getekende illustratie. Maakt onderdeel uit van de playlist 'Oculaire anatomie en fysiologie', 'Neuro-anatomie en fysiologie' en  Neuro-oftalmologie'.

Voor welke studierichtingen zijn deze vragen geschikt?
Geneeskunde, fysiotherapie, verpleegkunde, optiek, technisch oogheelkundig assistent (TOA), optometrie en orthoptie.

Waarom is het maken van examenvragen nuttig?
1. Elke geïnvesteerde minuut rendeert
2. Het activeert (mechanisch hoofdstukken doorlezen kan, maar rendeert minder)
3. Geeft de kernzaken aan (lastig te vinden in lappen tekst)
4. Prent beter in (met name als je een vraag mist)
5. Geeft een hoog rendement (meteen aan de slag met het examen zelf; aantal studie-uren of doorgewerkte bladzijdes bepalen de uitslag van het examen niet)

Vrijwaring / Disclaimer
De medische video's van 'examentraining geneeskunde' zijn uitsluitend bestemd voor medisch onderwijs en voorbereiding op medische examens. Ze zijn NIET bedoeld om de raad en therapie van uw arts te vervangen. Er is alle zorg en voorbereiding besteed aan de inhoud van dit kanaal waarvoor  echter geen aansprakelijkheid kan worden aanvaard.

© 2017 - 2024 Uitgeverij Luiten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel